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Interpretation Request #1 
IEEE Std 386-2006, 7.1 Production Tests states that “Bushing wells may be sample test-
ed in accordance with ANSI/ASQC Z1.4 with acceptable quality level of 2.5% using the 
normal inspection level.”

Does this “sample testing” also extend to integral bushings, or is it limited to only bush-
ing wells? That is, integral bushings are to be 100% tested in accordance with the re-
quirements specified here?

Interpretation Response
Bushing wells are defined in IEEE Std 386-2006, 3.5, as follows: 
3.5 bushing well: An apparatus bushing having a cavity for insertion of connector com-
ponent, such as a bushing insert.

Integral bushings are defined in IEEE Std 386-2006, 3.21, as follows: 
3.21 integral bushing: An apparatus bushing designed for use with another connector 
component, such as an elbow.

The term “bushing well,” as defined, is interpreted as including only integral (apparatus) 
bushings that have a cavity. An apparatus bushing is not defined in IEEE Std 386-2006 
or in the IEEE dictionary. However, using these two IEEE Std 386-2006 definitions it is 
determined that a bushing well is a special type of integral bushing. It is concluded that 
the sample testing noted in the excerpted paragraph from IEEE Std 386-2006, 7.1 that 
is noted above does not extend to all integral bushings. Also interpreted is that (100%) 
of all integral bushings, except the bushing well type, must be tested in accordance with 
IEEE Std 386-2006, 7.1, paragraph 1.


