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Interpretation Request #1 
Topic: Clause 3.1 
The technical point breaks the temperature ranges down into 4 categories A,B,C, & D. 
Can you please identify what the ranges are for? Do the ranges fall into different accep-
tance approvals like in Clause 7.7 and Clause 7.8, with Class 1 or 2?

Interpretation Response #1 
The temperature ranges a), b), and d) cited in 3.1.1 and 3.1.2 in IEEE Std 1613-2009 
are to allow a manufacturer options in specifying the temperature ranges for its prod-
uct. If no selection is made by a manufacturer who otherwise claims compliance with 
IEEE Std 1613-2009, the default ranges are as specified in 3.1.1 c) and 3.1.2 c). From a 
testing perspective for SWC, RFI or ESD, the only linkage is to 4.1.1. There is no linkage 
of the Clause 3 temperature ranges to Clause 6, Clause 7, Clause 8, or Clause 9, as the 
tests in those clauses are conducted at ambient temperature. With the next revision, we 
will correct 7.9 – changing it to read “ ...in accordance with 5.1” (instead of the pres-
ent “4.1”, which is an error). Then it will be clear that all the tests in Clause 6, Clause 7, 
Clause 8 and Clause 9 are to be conducted at a test facility’s ambient conditions.


